Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Temperatuursom

De temperatuursom heeft afgelopen week dankzij het fraaie weer flinke progressie geboekt.

In het noorden van het land is er zo’n 30 graden bij gekomen en staat de temperatuursom rond 175. In het westen en zuiden van het land is de toename groter en is er al een temperatuursom bereikt van meer dan 200 met plaatselijk langs de kust en in Zeeland tot 230. Toch duurt het nog een week of twee a drie voor het optimale moment voor strooien van de kunstmeststikstof op grasland er is. In de week van 10 tot 17 maart wordt koud weer voorspeld en dan zal de temperatuursom dus niet veel toenemen. Als daarna het zachte weer terugkeert en de voorspelde neerslaghoeveelheid is niet te groot dan komt het strooimoment wel dichtbij.
Op de website van het Nutriënten Management Instituut vindt u meer informatie. Op deze pagina is een link naar kaartjes waarin de actuele waarden per regio staan. Door er met de muis overheen te gaan kunt u eenvoudig zelf het optimale strooimoment voor uw bedrijf bepalen.

Temperatuursom

Laatste reacties

 • Noordam2

  heb mijn neus buiten de deur gehouden en zag de temperatuur som met een enorme snelheid teruglopen, brrrrrrrrrrrr

 • abtje

  En dat is ook het grote probleem met de temperatuursom, ze kunnen alleen optellen, aftrekken doen ze gelukkig ergens anders.
  Maar alle gekheid op een stokkie, je moet de T-som ook terug moeten kunnen laten lopen.

 • koestal

  het vriest hier

Of registreer je om te kunnen reageren.