Rundveehouderij

Achtergrond

Temperatuursom

De temperatuursom (T-som) gaat tergend langzaam omhoog. Afgelopen week werd slechts 9 graden bijgeboekt.

In het noorden en oosten van het land ligt de temperatuursom nu rond 150. In het zuiden en westen tekent Hoek van Holland voor het maximum van 189 graden. Met wat hogere temperaturen in het verschiet kan de T-som nu meer progressie boeken. Bij normale temperatuurontwikkeling wordt het optimale strooimoment voor kunstmeststikstof op het grasland pas eind maart verwacht.
Op de website van het Nutriënten Management Instituut vindt u meer informatie. Op deze pagina is een link naar kaartjes waarin de actuele waarden per regio staan. Door er met de muis overheen te gaan kunt u eenvoudig zelf het optimale strooimoment voor uw bedrijf bepalen.

Temperatuursom

Of registreer je om te kunnen reageren.