Rundveehouderij

Achtergrond

Tarwegistconcentraat weer goedkoper

De prijs van tarwegistconcentraat is vanaf eind januari geleidelijk verlaagd, het product is dan ook beter leverbaar.

Er is een reeks van producten met verschillende prijsstelling, maar in doorsnee is de tonnageprijs per procent droge stof deze week 10 cent naar beneden bijgesteld. Overigens zetten de voerhandelaren niet allemaal tegelijk prijswijzigingen door, wat het beeld enigszins vertroebelt.

In de tarieven van aardappelbijproducten is geen wijziging. In het lopende aardappelseizoen gebruiken de frietfabrikanten en andere verwerkers alles wat op een aardappel lijkt, vanwege de erg krappe beschikbaarheid die de komende maanden nog meer gaat nijpen. Men gaat zuinig om met de grondstof. Goede voeraardappelen zijn heel beperkt verkrijgbaar à 45 euro per ton. Vandaar de goede vraag naar aardappelsnippers en stoomschillen en de stabiele prijzen in een periode waarin normaal gesproken prijsverlaging optreedt.

Bierbostel is voor de tijd van het jaar redelijk stevig geprijsd in vergelijking met de voederwaarde (om en nabij 100 procent), maar houdt het prijspeil desondanks (nog) vast. Plaatsing verloopt stroever.

De vraag naar hooi en stro is als gevolg van het koude weer toegenomen. Er zijn hier en daar wat (lichte) prijsverhogingen voor bijvoorbeeld Engels raai.

Prognose: minimale prijswijzigingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.