Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijzen nuka’s Purmerend

De nuchtere kalveren zijn dinsdagochtend over de gehele linie voor gelijkblijvende prijzen verkocht. Bij aanvang van de markt was de inzet van de kopers om de prijs te verlagen. De notering wijkt hier wel wat van af, extra kwaliteit stierkalveren, zwart- en roodbont, zijn 5 euro in prijs verhoogd. Reden van de verhoging is het prijsverschil tussen de noteringen van de NBHV en Leeuwarden.

De aanvoer van kalveren loopt weer iets op, er werden in totaal 477 kalveren aangevoerd, 39 meer dan vorige week.

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit kost maximaal 120 euro, eenzelfde kalf koste vorig jaar nog 150 euro. Een roodbont exemplaar kost 155 euro en is daarmee 30 euro goedkoper dan vorig jaar. De Belgisch Blauwe kalveren zijn harder in prijs gedaald dan de zwart- en roodbonte kalveren. Een stierkalf met 50 procent Belgisch Blauw van extra kwaliteit kost maximaal 325 euro en is daarmee 55 euro goedkoper dan vorig jaar.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.