Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdaling voor slachtschapen

De aanvoer van slachtschapen was dinsdagmorgen naar verhouding groot en de vraag naar deze dieren was iets kleiner. Dit zorgde ervoor dat de handel in slachtschapen rustig verliep en de prijs in Leeuwarden met €2,50 werd verlaagd.

Ook de handel in ram- en ooilammeren verliep rustig. Dit werd veroorzaakt door een teruggelopen kwaliteit van de lammeren. Door het koude weer van de afgelopen weken is de voerderwaarde van het gras gedaald. De lammeren hebben daardoor op kwaliteit ingeleverd.

De prijs van de lammeren lag gemiddeld dan ook wat lager dan in de afgelopen weken. Een enkel lam werd nog voor de maximale prijs in zijn gewichtsklasse verkocht.

De handelaren hadden gehoopt dat de prijzen in deze tijd net als vorig jaar weer zouden gaan stijgen door een afnemend aanbod. Helaas gooit een tegenvallende vraag en de afgenomen kwaliteit van de lammeren roet in het eten. Een ramlam boven de 25 kilo kost maximaal 126 euro. Een ooilam boven de 20 kilo brengt maximaal 99 euro op.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.