Rundveehouderij

Achtergrond

Prijscorrectie nukamarkt Purmerend

De notering van nuchtere kalveren is dinsdagochtend in Purmerend verhoogd. De kalveren zijn echter voor gelijkblijvende prijzen verkocht, bij de aanvang van de markt leken de prijzen van de kalveren wat te stijgen maar dit hield niet stand. Toch verhoogde de noteringscommissie van Purmerend de prijzen met 5 tot 10 euro per kalf. Het prijsverschil tussen de NBHV notering en de notering van de veemarkt Purmerend is de oorzaak. Met de prijscorrectie hoopt de marktnotering weer in de pas te lopen met de NBHV notering.

Het Nederlandse aanbod van nuchtere kalveren is niet erg groot. Dit is ook goed te zien aan het teruggelopen aanbod op de veemarkt Purmerend, er werden in totaal 438 kalveren aangevoerd, 50 minder dan een week geleden. Om voldoende kalveren op te kunnen zetten worden op het moment kalveren geïmporteerd uit Ierland, Duitsland en het Oostblok.

De kalveren die nu worden opgezet zijn in de goede tijd klaar voor de slacht. Zo zijn de blankvleeskalveren na de zomer rijp en de rosévleeskalveren rond de kerst.

Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit noteert maximaal 115 euro, dit is 40 euro minder dan eenzelfde kalf in dezelfde periode vorig jaar opbracht. Een roodbont exemplaar van dezelfde kwaliteit noteert maximaal 150 euro, ook 40 euro minder dan vorig jaar.

Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.