Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs slachtkoeien met 5 cent gedaald

Een grotere aanvoer van slachtkoeien zorgde donderdagochtend in Leeuwarden voor een kleine prijsdaling.

De handel verliep rustig en er ging over de gehele linie 5 cent van de prijs af. In totaal werden er 445 koeien aangevoerd, 83 meer dan vorige week.

Hoewel de aanvoer van de koeien steeg gaan niet alle koeien voor de slacht weg. De slachterijen krijgen de komende weken weer concurrentie van de handelaren die koeien kopen voor de vetweiderij. Deze koeien mogen nog een paar maanden de wei op, voordat ze later in het jaar geslacht worden. Het seizoen begint eerdaags weer en donderdag werden er al wat koeien verkocht voor de vetweiderij.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht, dit is 45 cent meer dan vorig jaar. Een O-kwaliteit koe kost met maximaal €3,20 per kilo 35 cent meer dan vorig jaar. Dit betekent een meeropbrengst van 105 euro bij een geslacht gewicht van 300 kilo.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • LUCTOR

    Als ik het hier zo lees heb ik wat gemist omtrent de regelgeving van het aanvoeren van weide of gebruiks vee van nederlandse veemarkten?
    Mocht het anders zijn wie kan er dan hard maken dat de paar koeien die nu nog voor de weiderij verkocht worden invloed op de slachtvee prijs hebben,gewoon de koe bij de horens vatten en in de berichtgeving vermelden dat er gewoon weg te weinig runderen voorhanden zijn om aan de vraag te voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.