Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien daalt in Leeuwarden

De prijs van de in Leeuwarden verkochte slachtkoeien is donderdagochtend over de gehele linie met 5 tot 10 cent per kilo gedaald.

De Duitse slachterijen liggen vandaag en morgen stil waardoor er geen koeien naar Duitsland zijn verkocht. De Nederlandse slachterijen slachten de komende dagen ook minder koeien als gevolg van het paasweekend. Hierdoor verliep de handel erg rustig en kon de prijs dalen. De koeien die aan het begin van de ochtend werden verkocht brachten nog een redelijke prijs op. De koeien die wat langer bleven staan werden moeilijk verkocht en daalden uiteindelijk nog meer in prijs.

Verwacht wordt dat de slachterijen volgende week 5 cent minder gaan betalen voor de runderen als gevolg van een groter aanbod en een dag minder slachten. Leeuwarden zal stabiel of een klein plusje noteren omdat ze deze week al fors in prijs daalden.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,75 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.