Rundveehouderij

Achtergrond

Positievere stemming op schapenmarkt

De prijs van de in Leeuwarden verkochte schapen en lammeren is dinsdagochtend ondanks een groot aanbod gestegen. In totaal werden 1.457 dieren aangevoerd.

De vraag naar ooilammeren is wat gestegen. De prijs liet donderdag op de veemarkt Utrecht al een stijging zien en deze kon worden doorgetrokken in Leeuwarden. Een ooilam boven de 20 kilo kost maximaal 102 euro en ligt daarmee 15 euro lager dan de prijs in dezelfde periode vorig jaar.

De prijs van de lichtere ramlammeren is met 5 euro verhoogd, dit is min of meer een correctie. De focus lag de laatste tijd op de prijs van de zware ramlammeren en de prijs van de lichte dieren bleef wat achter. De handel in de lichtere dieren verloopt echter makkelijker dan die van de zware, vandaar dat de prijs nu is bijgesteld.

Het aanbod van slachtschapen was in verhouding klein, de dieren werden vlot verkocht en de prijs kon weer wat omhoog. Een luxe slachtschaap kost maximaal €126,50.

Prognose: stijgende prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.