Rundveehouderij

Achtergrond 557 x bekeken

Pas echte prijsdaling A-brok na de zomer

De prijs van de A-brok steeg in de afgelopen maand nog met een dubbeltje en kwam daarmee uit op een record van €26,60 per 100 kilo. Als aangenomen mag worden dat dit de top van de voermarkt blijft, doet de vraag zich voor of er nu voerprijsverlagingen aan komen.

Gezien de marktomstandigheden zullen eventuele prijsdalingen voorlopig gering zijn, verwacht veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen. De markt van rundveevoedergrondstoffen is in het algemeen namelijk krap en goed onderbouwd. Daar komt nog bij dat de graanprijzen momenteel weer oplopen. Ook de vervangingswaarde van het voer geeft geen aanleiding om op korte termijn grote voerprijsverlagingen te verwachten. Pas wanneer de vooruitzichten voor de komende oogsten goed zijn, zullen de grondstoffenprijzen zakken en volgen de voerprijzen uiteraard. Waarschijnlijk zal dat pas in de tweede helft van het jaar zijn.

Prognose: lichte prijsdaling

Of registreer je om te kunnen reageren.