Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

P-kwaliteit koeien iets in prijs gestegen

De slachtkoeien zijn maandagochtend goed verkocht in Bunnik. De handel verliep redelijk en de prijzen bleven stabiel met een kleine stijging voor de P-kwaliteit koeien. Deze koeien stegen 5 cent in prijs, een P-kwaliteit koe kost maximaal €3,15 per kilo geslacht gewicht. De aanvoer van de koeien daalde weer iets, er werden 115 runderen aangevoerd, 13 minder dan een week geleden.

Oorzaak van de kleine prijsstijging is het krappe aanbod van slachtkoeien. De handelaren die doorgaans de luxere O-kwaliteit koeien kopen wijken nu ook uit naar de P-kwaliteit koeien waardoor de prijs iets kon stijgen.

In totaal zijn er dit jaar 1.082 runderen aangevoerd in Bunnik, dit is 26 procent minder dan er in dezelfde periode vorig jaar werden aangevoerd. Het totale aantal slachtingen tot en met week 9 is met bijna 18 procent gedaald.  Dit komt er op neer dat er bijna 15.000 minder runderen zijn geslacht dan in de eerste 9 weken van vorig jaar.

Omdat de marges op het rundvlees in het rood staan zullen de slachterijen druk op de prijs van de slachtkoeien blijven zetten. Als de aanvoer wat groeit zullen de prijzen dalen.

Prognose: prijs onder druk

Laatste reacties

 • famtillemans1

  aub hou op met de slachterijen over praten. Dan leveren ze toch niks geen vlees! Dus ze staan echt niet in 't rood. Rundvlees wereldwijd is duurder als hier de prijzen dalen. Geloof niet in sprookjes!

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • mag

  @ famtillemans1 : Deze reactie graag herhalen in het Nederlands.

 • Wiemelinckheide

  Waarom zal de slachtaanvoer stijgen, binnenkort gaan de magere koeien de vetwei in zoals ieder jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.