Rundveehouderij

Achtergrond 664 x bekeken

Koeien goed prijshoudend verkocht

De slachtkoeien zijn maandagochtend in Bunnik goed en vlot verkocht. De aanvoer was wederom klein, in totaal werden 116 runderen aangevoerd.

De koeien zijn verkocht voor gelijkblijvende prijzen. Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,90 per kilo geslacht gewicht. Dit is 25 cent meer dan eenzelfde koe een jaar geleden koste. De luxere O-kwaliteit koeien kosten 30 cent meer dan vorig jaar en worden verkocht voor maximaal €3,55 per kilo.

Het aanbod van slachtkoeien blijft erg krap. Melkveehouders houden hun koeien zo lang mogelijk vast voordat ze naar de slacht gaan. Dit om de melkproductie op peil te houden en soms uit angst voor een eventuele invoering van dierrechten.

Tot en met week 10 zijn in Nederland 88.000 runderen geslacht, bijna 16.500 minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dit komt neer op een daling van 15,7 procent.

Zolang de aanvoer van slachtkoeien zo krap blijft, zal de prijs op dit niveau blijven. Slachterijen hebben de koeien nodig om aan de vraag te kunnen voldoen en hun fabrieken draaiend te houden. Als de aanvoer wat gaat stijgen, zullen de slachterijen proberen om de prijs te laten dalen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.