Rundveehouderij

Achtergrond 586 x bekeken

Koeien 5 cent duurder in Leeuwarden

De slachtkoeien zijn donderdagochtend in Leeuwarden, geheel tegen verwachting in, in prijs gestegen. Over de gehele linie ging de prijs met 5 cent omhoog. De kopers van de koeien proberen de prijs al tijden te laten dalen omdat de slachterijen te kampen hebben met tegenvallende marges op de verkoop van het rundvlees.

Aan de andere kant hebben ze de koeien hard nodig omdat het aanbod erg krap is. Donderdagochtend werden er 362 koeien aangeboden, 33 minder dan een week geleden. Bij het oplopen van de marktvloer was het direct te zien dat er weer minder dieren waren aangevoerd. De kopers wilden hoe dan ook wat dieren mee naar huis nemen en gingen soms schoorvoetend akkoord met de prijs die de verkopers noemden.

Door de prijsstijging is het voor de Duitse kopers niet meer interessant om de dieren naar Duitsland te vervoeren en werden er maar weinig koeien aan de Duitse slachterijen verkocht.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,90 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.