Rundveehouderij

Achtergrond 1253 x bekeken

Grote aanvoer door zuiglammeren

Een flinke aanvoer van schapen en lammeren zorgde dinsdagochtend niet voor een prijsdaling in Leeuwarden. In totaal werden maar liefst 1.899 dieren aangevoerd. In de afgelopen drie jaar zijn niet eerder zoveel dieren aangevoerd in Leeuwarden.

Vorige week donderdag werden in Bunnik ook al veel meer dieren aangevoerd dan gewoonlijk (2.680 stuks). Ook daar zijn de afgelopen jaren niet zoveel schapen en lammeren aangevoerd.

Oorzaak van de grote aanvoer is de aanvoer van 650 zuiglammeren. Deze vroege zuiglammeren zijn speciaal voor Pasen besteld. 450 zuiglammeren zijn verkocht aan een Belgische afnemer, de overige zijn binnen Nederland verkocht.

De overblijvers, rammen en ooien zijn goed verkocht. In verhouding waren er weinig ramlammeren, waardoor de prijs van de dieren zich kon handhaven. De aanvoer van ooilammeren was groot maar de prijs kon zich nog goed handhaven.

Door het koude weer is de kwaliteit en het gewicht van de overblijvers afgenomen. De verwachting is dat de dieren waarvan de kwaliteit het sterkst is afgenomen de komende weken nog niet op de markt gebracht worden. Hierdoor kan het aanbod wat dalen en kan de prijs zich handhaven. Mocht het aanbod zo blijven of nog wat groeien, zal de prijs onder druk komen te staan.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.