Rundveehouderij

Achtergrond

Beperkte prijswijziging bijproducten

De laatste aardappelvezels worden nu uitgeleverd, de campagne is voorbij. Een alternatief wordt geboden in de vorm van erwtenvezels à 44 euro per ton (18 procent d.s.). Deze zijn nog tot en met augustus leverbaar.

De markt voor aardappelbijproducten verandert deze weken nog weinig. Er is bij het huidige prijspeil een goed evenwicht tussen vraag en aanbod. Mogelijk komt er de komende weken wat meer aanbod vanuit de verwerkende industrie, nu het seizoen vordert leveren de aardappelen immers relatief meer reststroom op. Ook lijkt het tot nog toe zeer schaarse aanbod voeraardappelen iets toe te nemen. Echter, vanwege de dit oogstjaar zeer hoge aardappelprijzen gaan verwerkers en handel zorgvuldig om met het product. Iedere aardappel is er één. Goede kwaliteit snippers kunnen daardoor wat duurder gaan worden.

Doordat de voedergrondstoffen weer in prijs stijgen worden ook sommige bijproducten duurder. Zo zijn zowel Corngold als Proficorn weer in prijs verhoogd, naar €2,50 tot €2,57 respectievelijk €2,30 tot €2,37 per procent droge stof, er kwam 10 cent bij.

Binnen het ruwvoer eveneens weinig substantiële prijswijzigingen. Ook de vraag is stabiel. De meeste belangstelling gaat uit naar structuurverbetering in het rantsoen om voldoende pensprik te geven. Roodzwenk is daarvoor in trek.

Prognose: prijzen stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.