Rundveehouderij

Achtergrond

Aantrekkende vraag naar ruwvoer

De vraag naar bierbostel blijft onveranderd goed, de aanvoer matig. Tot nog toe zijn de prijzen ongewijzigd gebleven de afgelopen weken.

Het wachten is op meer aanbod van de brouwerijen, die onderhand voor de zomerperiode meer moeten gaan produceren. De marktprijs is in relatie tot de voederwaardeprijs nog aan de stevige kant. Dat geldt voor meer componenten in het rantsoen. Al is de komende maand wat meer reststroom te verwachten uit de aardappelverwerkende industrie, de prijzen van goede kwaliteit snippers en van stoomschillen zijn vooralsnog stabiel. Het beeld voor de vochtige bijproducten is wat prijsbeweging vergelijkbaar met mengvoer. Dat wil zeggen kleine prijsverlagingen inzicht, maar op de wat langere termijn.

Het voor de tijd van het jaar koude en daardoor niet bepaald groeizame weer zal invloed gaan krijgen op de ruwvoervoorziening. De prijs van ingekuilde snijmais hangt al heel lang rond de 60 euro per ton. De huidige situatie is er een waarbij de vraag nog matig is, maar die zal aantrekken. Het aanbod is voorlopig eveneens aan de rustige kant. Er is in principe genoeg snijmais beschikbaar, maar wie een surplus heeft wacht nu even af wat hij in de komende maand kan en moet doen om de eigen ruwvoerpositie niet in het gedrang te laten komen.

Prognose: lichte prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.