Rundveehouderij

Achtergrond

Vlottere handel schapen en lammeren

De prijs van de slachtschapen is dinsdagochtend op de veemarkt Leeuwarden met 2 euro per dier gestegen. Een eerste kwaliteit slachtschaap kost maximaal €126,50. Het aanbod van de slachtschapen was aanmerkelijk minder dan in de afgelopen weken het geval was. De dieren werden dan ook vlot verkocht.

Ook de handel in ram- en ooilammeren verliep vlotter dan een aantal weken geleden. De prijzen lagen gemiddeld iets hoger dan vorige week maar pasten nog prima binnen de notering. De prijs bleef dan ook stabiel. Oorzaak van de vlottere handel is dat het aanbod van de lammeren stabiliseert. Daarnaast is de verwachting dat het aanbod van de lammeren in de komende weken langzaamaan gaat afnemen.

In de afgelopen twee jaar steeg de prijs van de lammeren flink in maart als gevolg van een krapper aanbod. De handelaren hebben daar hun hoop op gevestigd en verwachten volgende week al een kleine prijsstijging.

Prognose: prijs licht omhoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.