Rundveehouderij

Achtergrond 468 x bekeken

Vaste prijzen en trage handel in Bunnik

De koeien zijn maandagochtend op de veemarkt in Bunnik voor dezelfde prijzen verkocht als een week geleden. De malaise bij de slachterijen zorgt ervoor dat de inkopers absoluut niet meer willen betalen voor de koeien. Handelaren zien echter dat het aanbod zeer krap is en willen juist wat meer voor de koeien ontvangen. Dit zorgt ervoor dat de handel erg rustig en traag verloopt maar de prijzen wel op een vast niveau staan.

Er werden maandag 89 runderen aangeboden. In totaal zijn er dit jaar 893 runderen aangevoerd in Bunnik, dit is 30 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Niet alleen de aanvoer bij de veemarkten is veel lager dan gewoonlijk, ook de rechtstreekse aanvoer bij de slachterijen is sterk gedaald. Tot en met week 7 zijn er 62.627 runderen geslacht. Dit is bijna 15 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat de aanvoer van de runderen sterk zal oplopen. De prijs zal dan ook nog even, al dan niet moeizaam, stabiel blijven.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,90 per kilo geslacht gewicht. Een P-kwaliteit koe brengt maximaal €3,10 per kilo op.

Prognose: vaste prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.