Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Trage handel slachtkoeien Leeuwarden

Hoewel de aanvoer van slachtkoeien op de veemarkt Leeuwarden tegenviel, kon de prijs donderdagochtend standhouden. Bij het oplopen van de markt was duidelijk te zien dat er minder plekken bezet waren dan een paar weken geleden. Toch verliep de handel erg traag.

Slachterijen willen duidelijk minder betalen voor de slachtkoeien. De marges op het vlees zijn verdwenen waardoor de fabrieken verlies lijden op het slachten van de dieren. Omdat het totale aanbod van slachtrunderen erg krap is, lukt het de slachterijen al weken niet om de prijs naar beneden te krijgen.

In week 7 zijn er 7.745 runderen geslacht, vorig jaar waren dit er nog 10.701 in dezelfde week. In de eerste 7 weken van dit jaar zijn er bijna 11.000 runderen minder geslacht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Door de prijsdruk vanuit de slachterijen zal de prijs naar verwachting niet omhoog gaan. Naar beneden echter ook niet, daar is het aanbod gewoonweg te krap voor.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • famtillemans1

    zal ze ook nooit gaan lukken er zijn er veeels te weinig ...waarom geloven jullie die slachterijen nog !! je ziet nu toch wel dat t hun niet lukt !!!!!!!!!! vanaf april gaan de prijzen weer stijgen dus ben benieuwd ...en slachterijen jullie gaan echt geen vlees verkopen met verlies dat maak je mij niet wijs want anders kochten jullie de koeien niet

Of registreer je om te kunnen reageren.