Rundveehouderij

Achtergrond

Temperatuursom

De temperatuursom gaat dit jaar traag van start. De temperatuursom wordt gebruikt als indicator voor het optimale strooimoment van kunstmeststikstof op grasland.

De temperatuursom (T-som) is afgelopen week maar langzaam vooruitgegaan. In Zeeland en de kuststrook van Zuid en Noord-Holland is de T-som met 25 tot 31 gaden toegenomen. De hoogste T-som ligt in Zeeland. Daar is een totaal vastgesteld van 176 graden in Vlissingen. Langs de Duitse grens is de toename van de T-som nog zeer gering. Iets meer dan 1 graad per dag kwam erbij. Gemiddeld komt de T-som in die gebieden niet veel verder dan 130 tot 145 graden. Veehouders zullen zeker nog circa drie weken moeten wachten voor het optimale moment voor bemesten van grasland met kunstmeststikstof is aangebroken.

Op de website van het Nutriënten Management Instituut vindt u meer informatie. Op deze pagina is een link naar kaartjes waarin de actuele waarden per regio staan. Door er met de muis overheen te gaan kunt u eenvoudig zelf het optimale strooimoment voor uw bedrijf bepalen.

Foto

  • Temperatuursom

Of registreer je om te kunnen reageren.