Rundveehouderij

Achtergrond

Temperatuursom

Temperatuursom gaat dit jaar traag van start. Het getal ligt op dit moment nog onder 150 graden. De temperatuursom wordt gebruikt als indicator voor het optimale strooimoment van kunstmeststikstof op grasland.

Het optimale moment wordt beïnvloed door grondsoort en gebruik, weiden of maaien. Maar ook het doel, maximale benutting of maximale opbrengst, heeft invloed. In veel gevallen ligt de optimale temperatuursom rond 250 graden. Het zal waarschijnlijk nog zo’n vier weken duren voordat dit totaal is bereikt. De temperatuursom ligt nu rond 125 à 130. Alleen langst de kuststrook is de temperatuursom iets verder gevorderd.

Op de website van het Nutriënten Management Instituut vindt u meer informatie. Op deze pagina is een link naar kaartjes waarin de actuele waarden per regio staan. Door er met de muis overheen te gaan kunt u eenvoudig zelf het optimale strooimoment voor uw bedrijf bepalen.

T-som komt langzaam op gang

Of registreer je om te kunnen reageren.