Rundveehouderij

Achtergrond 548 x bekeken laatste update:15 feb 2013

Stabiele prijs slachtkoeien Leeuwarden

De slachtkoeien zijn donderdagochtend redelijk vlot verkocht op de veemarkt Leeuwarden. De kopers willen liever wat minder betalen maar hebben de koeien ook nodig door het krappe aanbod waardoor de prijs stabiel noteert.

De aanvoer was bijna gelijk aan die van een week ervoor, er werden in totaal 373 runderen aangeboden. In totaal zijn er dit jaar op de veemarkt Leeuwarden 22,5 procent minder runderen aangeboden dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Bij de slachterijen is het niet veel anders gesteld met de aanvoer. Tot en met week 6 zijn er bijna 55.000 runderen geslacht, 12,5 procent minder dan in de eerste 6 weken vorig jaar. De geslachte koeien wegen gemiddeld 5 kilo meer waardoor de totale productie van rundvlees wat minder hard daalde. In totaal is er tot en met week 6 11,5 procent minder rundvlees geproduceerd dan vorig jaar.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.