Rundveehouderij

Achtergrond 661 x bekeken

Prijsstijging nuka’s Purmerend

De prijs van de in Purmerend verkochte kalveren is dinsdagochtend gestegen. De notering laat een stijging zien van 5 tot 15 euro per kalf. Deze stijging is echter deels een correctie van de prijs omdat er anders een te groot verschil ontstaat tussen de notering van de veemarkt en de NBHV. De kalveren werden over het algemeen zo’n €5 duurder verkocht.

Het aanbod van goede zware zwartbonte stierkalveren is krap en de vraag naar deze kalveren voor de rosémesterij is groot. Deze dieren worden dan ook vlot verkocht. De lichtere kalveren die voor de integraties bestemd zijn worden rustiger verkocht. De integraties kunnen met de huidige vleesprijzen de kosten van het mesten niet dekken. Zij proberen dan ook te bezuinigen door zo min mogelijk voor de kalveren te betalen. De heel lichte kalveren zijn nog steeds zeer moeizaam te verkopen.

Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit steeg 10 euro in prijs en noteert maximaal 105 euro dit is 40 euro minder dan een jaar geleden. Een roodbont stierkalf van extra kwaliteit kost 135 euro na een verhoging van 10 euro. De goede, zware kalveren met 50 procent Belgisch Blauw kosten maximaal 320 euro, deze prijs werd met 15 euro verhoogd.

Prognose: Stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.