Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs slachtrunderen staat onder druk

Het aanbod van slachtkoeien in Bunnik is maandagochtend weer verder gestegen. Er werden in totaal 107 runderen aangevoerd, 23 meer dan vorige week. De grotere aanvoer zorgde ervoor dat de koeien zeer rustig werden verkocht. De verkopers van de runderen konden de prijs nog wel op niveau houden. De runderen werden uiteindelijk prijshoudend verkocht.

Slachterijen hebben steeds meer moeite met de hoge prijzen van de slachtkoeien. De verkoop van het luxe achtervlees valt tegen door de crisis in Zuid-Europa. Het goedkopere voorvlees verkoopt daarentegen goed. De marges op het vlees zijn echter minimaal. Het rundvlees in prijs verhogen is geen optie want dan prijst het zichzelf uit de markt. Consumenten letten steeds meer op hun uitgaven en kiezen steeds vaker voor goedkoper vlees. De concurrentie van kippen- en varkensvlees wordt dan ook steeds groter.

De verwachting is dat de prijs in de komende weken wat gaat dalen nu de aanvoer wat oploopt. Een grote prijsdaling wordt nu echter nog niet verwacht, daar is het aanbod te klein voor.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht. Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €3,50 per kilo op.

Prognose: dalende prijs.

Eén reactie

  • famtillemans1

    jullie geloven nog steeds in sprookjes

Of registreer je om te kunnen reageren.