Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs rosékalf moeizaam gelijk

Het aanbod van rosévleeskalveren is groter dan vorige week. Doordat de vraag naar het rosékalfsvlees niet tegenvalt, blijven de prijzen van de dieren met moeite overeind.

Een jong rosévleeskalf noteert bij BKC International €3,95 per kilo geslacht gewicht. Voor een dieren boven 8 maanden betaalt het bedrijf €3,70 per kilo. Deze opbrengsten liggen minstens €0,20 per kilo lager dan een jaar geleden.

Door de hoge kosten voor het voer draaien houders van rosévleeskalveren verlies met de huidige opbrengsten van hun slachtrijpe dieren. Zij proberen om de prijzen van nuchtere kalveren te drukken, maar dat lukt hen niet door een klein aanbod. Integendeel: de prijzen stijgen deze week met 5 euro naar 110 euro per stuk.

Prognose: prijs gelijk.

Eén reactie

 • Rosekalf 2012

  Wat me elke week op valt na het lezen van de 2 stukjes over de prijzen van rose kalveren elke week is dat BKC International gewoon eerlijk verteld waar het op slaat.

  De andere 2 grote vermarkters van het vlees schrijven elke week een negatief stuk over de rose's.
  De boer uitbuiten en niets anders wordt nu gedaan door die 2!!

  Ik hoor van verschillende kanten dat de perspectieven goed zijn, het vlees zijn weg goed vindt en dat er een klein aanbod is.(gezien de voerverkoop rond die tijd).

  Als er kalveren van 160kg geslacht worden maak je mij niet wijs dat er aan verdiend wordt door de boer.

  Alleen BKC heeft hier momenteel oog voor, dit waarschijnlijk doordat de andere eerst de malaise van het contract witvleesmesten goed willen maken door deze prijzen te drukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.