Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Pijsstijging vorige week weer ongedaan gemaakt

De prijs van nuchtere kalveren is dinsdagochtend weer net zo hard gedaald als die vorige week steeg. De handel in Purmerend verliep erg traag en er ging over de gehele linie €7,50 van de prijs af.

Als oorzaak van de prijsdaling wordt de import van een groot koppel nuchtere kalveren uit Ierland genoemd. Hierdoor is er in een deel van de vraag voorzien. Daarnaast lag de aanvoer dinsdag een stuk hoger dan een week geleden. Er werden in totaal 608 kalveren aangevoerd, 117 meer dan vorige week.

Integraties proberen al een lange tijd de prijs van nuchtere kalveren te drukken. Enerzijds om een deel van de verliezen van vorig jaar te compenseren en anderzijds om met de huidige vleesprijs quitte te kunnen draaien. De lichtere kalveren worden dan ook nog steeds erg moeizaam verkocht. De grootste vraag richt zich op de zware zwartbonte stierkalveren voor de rosémesterij. Om te voorkomen dat de lichtere kalveren blijven staan worden deze samen met de zware kalveren in groepjes verkocht.

Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit kost in Purmerend maximaal 105 euro. Een roodbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal 135 euro op.

Prognose: stabiel tot licht dalend

Laatste reacties

  • koestal

    Jan van Drie bepaalt de prijs ,dat zal ook zo blijven

  • koestal

    gewoon gesext sperma gebruiken is het antwoord

Of registreer je om te kunnen reageren.