Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Kleine prijsstijging voor dikkere koeien

De slachtkoeien zijn maandagochtend in Bunnik goed verkocht. De prijs van de wat luxere koeien steeg licht. De worstkoeien stegen vorige week nog 10 cent in prijs, nu noteerden ze net als de P-kwaliteit koeien stabiele prijzen.

De aanvoer van slachtkoeien blijft krap waardoor slachterijen de runderen goed kunnen gebruiken. Door tegenvallende vleesverkoop houden  kopers de hand echter wel op de knip. Ze proberen daarmee de prijzen niet verder te laten stijgen.

In totaal zijn dit jaar 750 runderen in Bunnik verhandeld, bijna 300 minder dan er in dezelfde periode vorig jaar werden aangevoerd. De daling van het aantal runderslachtingen zette vorig jaar al in. In 2012 zijn in Nederland 424.000 runderen geslacht. Dit komt neer op een daling van 4,78 procent ten opzichte van 2011. Veel veehouders hebben hun melkkoeien langer aangehouden om de melkproductie op pijl te houden. Het percentage geslachte melkkoeien daalde dan ook, 89 procent bestond uit melkkoeien, dit is ruim een procent minder dan in 2011.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,90 per kilo geslacht gewicht. Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €3,55 per kilo op.

Prognose: stabiele prijs.

Laatste reacties

  • famtillemans1

    je ziet t wel weer goedkoop is duurkoop ...t verzet uit de vleesindustrie tegen t dure rundvlees heeft geen zin en zal avenrechts werken nuze zitten te knoeien ....lever goed en eerlijk vlees voor een goede prijs daar geeft de consument minder om als bedrogen te worden

  • koestal

    wat een toestand met dat paardenvlees,kunnen ze nu ook geen kant mee op

Of registreer je om te kunnen reageren.