Rundveehouderij

Achtergrond

Klein plusje voor ooilammeren Leeuwarden

De prijs van de ooilammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden met 2 euro gestegen. Een goed zwaar ooilam boven de 20 kilo brengt maximaal 97 euro op.

Veel handelaren hebben hun ooilammeren door de lage prijzen thuis gehouden en hopen op betere prijzen. Voor de handelaren is de prijsstijging een opluchting. Ze kochten de dieren vorig voorjaar duur aan en hoopten dan te prijzen op het hoge niveau bleven staan. Doordat de prijzen sterk daalden werd er flink verlies geleden op de verkoop van de lammeren.

Omdat veel handelaren hun ooilammeren hebben laten staan staan er nog veel ooilammeren op ‘voorraad’. Deze ooien zijn de afgelopen weken goed gegroeid en zijn hierdoor geschikt voor de vraag vanuit Duitsland. De Duitsers willen namelijk zware en wat vettere ooilammeren in tegenstelling tot de Fransen die de lichte dieren liever hebben.

De ramlammeren en de oude schapen verkochten dinsdag goed en noteerden stabiel.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.