Rundveehouderij

Achtergrond 231 x bekeken

Wisselend beeld bij rosévleeskalveren

Het beeld bij de afzet van rosévleeskalveren is wisselend. Sommige slachterijen betalen voor zowel jonge als oude dieren 5 cent per kilo meer dan vorige week. Anderen geven voor oude rosés dezelfde prijs en voor jonge kalveren door een groot aanbod enkele centen minder. Deze slachterijen klagen steen en been over de in hun ogen veel te lage marges op de inkoop van de dieren en de verkoop van hun vlees.

Gemiddeld leveren alle rosévleeskalveren wat meer geld op. Jonge dieren noteren € 3,90 tot € 3,95 en oude € 3,50 tot € 55 per kilo geslacht gewicht. Dat zijn precies dezelfde prijzen als een jaar geleden. De voerkosten liggen nog wel hoger dan vorig jaar.
Prognose: prijzen gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.