Rundveehouderij

Achtergrond 868 x bekeken 1 reactie

Vraag naar ruwvoer is matig

De markt is voor de aardappelbijproducten aan de rustige kant. De prijzen voor de reststromen van de aardappelverwerkers, met name de stoomschillen en de snippers, zijn voor deze week ongewijzigd.

Voor deze producten geldt wel dat ze in het zuiden van het land wat voordeliger kunnen zijn dankzij de snellere (kortere aanvoerlijnen) en wat ruimere beschikbaarheid. Elders zijn aardappelsnippers behoorlijk schaars. Voor bierbostel is het aanbod iets verminderd, maar nog voldoende voor de vraag.

In het ruwvoer zien we de afgelopen weken een opwaartse prijsdruk, die niettemin maar geleidelijk doorzet. Tarwestro is  in een maand 5 euro per ton in prijs gestegen geworden. Het is ruim voor handen, sneller leverbaar dan gerststro (deels import uit Frankrijk), dat dan ook 5 tot 10 euro per ton duurder is. Kleine balen hooi en stro zijn slecht leverbaar. Naar luzerne is veel vraag, doordat de Nederlandse drogerijen zo goed als uitverkocht zijn. De prijs varieert van 280 tot 300 euro per ton, bij levering beneden 6 ton tot 315 euro.

De voorraden ruwvoer zijn geslonken, niet voor niets is er nog aan gras binnen gehaald wat maar enigszins mogelijk was. De bereidheid van melkveehouders om ruwvoer bij te kopen is echter minder dan op grond daarvan verwacht zou mag worden, ze wachten af. Er zijn de laatste weken wel flink koeien geslacht, dat scheelt.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • koestal

    voor en tijdens de feestdagen is er wat rust op de markt

Of registreer je om te kunnen reageren.