Rundveehouderij

Achtergrond

Ramlammeren wat duurder verkocht

De prijs van de in Leeuwarden verkochte ramlammeren is dinsdagochtend met 2 euro gestegen. Ramlammeren met een gewicht boven de 25 kilo brengen maximaal 121 euro op. Dit is 6 euro minder dan een jaar geleden.

Ooilammeren en slachtschapen noteren stabiel. Een ooilam zwaarder dan 20 kilo brengt met maximaal 93 euro 6 euro minder op dan vorig jaar. Een slachtschaap eerste kwaliteit kost maximaal 104 euro per stuk, dit is 16 euro minder dan in dezelfde periode vorig jaar..

Hoewel het aanbod met 1.235 stuks 180 hoger lag dan vorige week, was de vraag goed. De handel verliep daardoor een stuk vlotter dan vorige week. Het lijkt er op dat de vraag vanuit de vleeshandel wat groter is. Dit geeft handelaren hoop voor de komende weken.

Nu de vraag wat aan lijkt te trekken en de schapen en lammeren weer wat makkelijker van de hand gaan kan de prijs de komende weken zich op dit niveau handhaven.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.