Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs lammeren daalt in Leeuwarden

De prijs van zowel ram- als ooilammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden gedaald. Over de gehele linie ging er 5 euro van de prijs af. Slachtschapen werden rustig verkocht, maar die werden nog wel voor hetzelfde geld verkocht.

Oorzaak van de prijsdaling is enerzijds het grotere aanbod en anderzijds de moeizame afzet van het lamsvlees. In totaal werden er bijna 1.450 dieren aangevoerd in Leeuwarden, 215 meer dan een week geleden.

De afzet van het lamsvlees naar Frankrijk heeft opnieuw veel last van het aanbod van de goedkope Engelse karkassen. Hoewel de kwaliteit van de Nederlandse lammeren vaak wat beter is dan die van de Engelsen, kiezen de Fransen toch voor het grote uniforme aanbod van de Engelsen.

Een ooilam zwaarder dan 20 kilo brengt maximaal 88 euro per stuk op. Een ramlam zwaarder dan 25 kilo brengt maximaal 116 euro in het laatje.

Voor de komende weken is de stemming onder handelaren niet erg positief. De prijs zal wat onder druk blijven staan.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.