Rundveehouderij

Achtergrond

Koeien goed verkocht in Bunnik

De verkoop van slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik goed verlopen. De handel verliep wel rustig, maar de dieren werden stabiel tot duurder verkocht.

De grootste prijsstijging komt voor rekening van de luxe koeien. Nu de kerstdagen voor de deur staan is de vraag naar het luxere vlees groter. De meest luxe dieren, de S-kwaliteit kosten met €5,50 per kilo 15 cent meer dan vorige week. De prijs ligt daarmee 50 cent boven het niveau van vorig jaar. Ook U-kwaliteit koeien brengen 50 cent meer op dan vorig jaar. De prijs steeg maandag met 10 cent naar €4,75 per kilo.

Ook bij de magere koeien zat er een kleine prijsstijging in. De P-kwaliteit en de eerste kwaliteit worstkoeien stegen 5 cent in prijs. Dit is echter wel geheel tegen de verwachtingen in, ook handelaren geven aan verwonderd te zijn. De verkoop van het goedkopere vlees verloopt nog steeds moeizaam en zal de komende weken niet verbeteren rond de feestdagen. Dan is de vraag naar het goedkopere vlees zoals gehakt vaak rustig.

Een P-kwaliteit koe brengt maximaal €2,60 per kilo op, 35 cent minder dan vorig jaar. Worstkoeien zijn 50 cent goedkoper dan vorig jaar en kosten maximaal 2,20 per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.