Rundveehouderij

Achtergrond

Beursindex Fonterra-veiling nagenoeg gelijk

Auckland - De opbrengsten van zuivelproducten op de internetveiling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra zijn dinsdagmiddag licht gestegen. Gemiddeld steeg de beursindex 0,2 procent in prijs ten opzichte van de vorige veiling op 3 december.

Grootste stijger op de veiling is boter. Dit product steeg 7,9 procent in prijs en bracht 4.051 dollar (2.941 euro) op per ton. Ook boterolie steeg flink in prijs met 5,1 procent en  kost gemiddeld 5.668 dollar (4.114 euro) per ton. Mageremelkpoeder steeg 1,6 procent in prijs en kost 4.868 dollar (3.534 euro). Vollemelkpoeder daalde 1,5 procent in prijs en kost 4.958 dollar (3.599 euro) per ton.

De hoeveelheid verhandelde zuivelproducten lag op deze veiling weer wat lager ten opzichte van de vorige twee veilingen. In totaal werd bijna 48.000 ton zuivel verkocht, zo'n 4.000 ton minder dan op de vorige veiling. Hoewel er wat minder te verdelen was, duurde de veiling toch nog drie uur en waren er vijftien biedronden nodig om alles te verhandelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.