Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:14 nov 2013

Schapen en lammeren 2 euro goedkoper

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden stroef verlopen. Over de gehele linie ging er 2 euro van de prijs af.

Handelaren hadden gehoopt dat de handel beter zou verlopen, een moeizame export van ooilammeren naar Frankrijk gooit echter roet in het eten. De export van deze dieren heeft te maken met concurrentie van Engelse lammeren. Die zijn vaak goedkoper en van uniformere kwaliteit dan de Nederlandse ooitjes.
Ramlammeren vinden hun weg binnen Nederland. Hier is de koopkracht van consumenten afgenomen, waardoor de vraag ook minder is. Lichtpuntje is de grote verkoop van ramlammeren tijdens het afgelopen offerfeest. Volgens handelaren zijn er veel ramlammeren verkocht tijdens dit feest. De hoop is dan ook dat het aanbod de komende tijd wat krapper wordt en de prijs zich wat kan herstellen.
Het aanbod van oude schapen is redelijk groot, de vraag naar deze dieren valt tegen waardoor de prijs onder druk staat.
Prognose: stabiele tot dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.