Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs op niveau van december 2010

De prijs van slachtkoeien is donderdagochtend met 10 cent gedaald in Leeuwarden. De handel verliep zeer rustig en verkopers konden niet veel anders dan op een gegeven moment akkoord te gaan met de geboden prijs.

Handelaren hadden een dergelijke prijsdaling niet meer verwacht en hadden de hoop op een stabilisatie.
De aanvoer van runderen blijft echter groot. Dit in combinatie met een tegenvallende afzet van rundvlees zorgt ervoor dat slachterijen niet meer willen betalen.
De prijs is ondertussen gedaald naar het niveau van december 2010. Eind december 2010 kostte een P-kwaliteit koe net als nu maximaal €2,40 per kilo geslacht gewicht. De laagste prijs lag in dat jaar op €2,15 per kilo geslacht gewicht.
Of de prijs van de koeien dit jaar nog op dat niveau uitkomt is moeilijk te zeggen. De prijs zal in ieder geval nog wel een paar maanden onder druk blijven staan. De aanvoer van runderen blijft naar verwachting op een hoog niveau. Prijsherstel zal uit een verbetering van de afzet van het rundvlees moeten komen.
Prognose: prijsdruk.

Eén reactie

  • B den Besten

    Neem maar van mij aan, dat het dieptepunt nog lang niet inzicht is. Overal in Europa, worden de koeien zeer slecht verkocht.
    Rundersnippers worden vanuit Polen, Oostenrijk, Letland en weet ik veel waar nog meer vandaan, thuis gebracht in Nederland voor €1.80 tot €2.00 euro de kilo. Dus dan zijn de Nederlandse koeien nog steeds veels te duur om hier tegen te kunnen concureren

Of registreer je om te kunnen reageren.