Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs ooilammeren daalt met 2 euro

De prijs van ooilammeren is dinsdag op de veemarkt Leeuwarden gedaald met 2 euro per stuk. Een ooilam zwaarder dan 20 kilo brengt maximaal 100 euro per stuk op. Vorig jaar bracht eenzelfde lam nog 12 euro meer op.

De prijsdaling van de ooilammeren wordt veroorzaakt door een moeizame export naar Frankrijk. De prijs van de Nederlandse ooien ligt te hoog om goed te kunnen concurreren met de prijs van de Franse lammeren.
De verkoop van de ramlammeren verliep ook erg rustig, maar de verkopers konden de prijs er wel op houden. Een ramlam zwaarder dan 25 kilo brengt maximaal 126 euro op, dit is 19 euro minder dan vorig jaar. Consumenten hebben momenteel minder te besteden waardoor de vraag naar lamsvlees is afgenomen en de prijs is gedaald.
Met de kerst in het vizier is de hoop gevestigd op het aantrekken van de vraag. Tot die tijd blijft het naar verwachting rustig en kan de prijs van lammeren wat schommelen.
Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.