Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs lammeren onder druk

Slachtschapen zijn dinsdagochtend vlot en duurder verkocht in Leeuwarden. De dieren stegen 5 euro in prijs en gingen voor maximaal 107 euro per stuk van de hand.

Lammeren daalden over de gehele linie met 2 euro per dier. Een ramlam zwaarder dan 25 kilo kost maximaal 122 euro.

De prijsdaling van de lammeren komt niet als een verrassing. Vorige week daalden de prijzen in Bunnik fors, soms wel met 12 euro per dier. Naast de neerwaartse tendens was ook bekend dat een grote Belgische afnemer dinsdag niet aanwezig zou zijn. Door de aanvoer te beperken konden de handelaren in Leeuwarden een grote prijsdaling voorkomen. In totaal werden er 933 dieren aangevoerd, ruim 300 minder dan vorige week.

Oorzaak van de negatieve tendens is het grote aanbod van goedkope Engelse karkassen. Deze voordelige karkassen zijn over het algemeen goed van kwaliteit en uniform qua gewicht, wat een groot voordeel is voor inkopers.

Prognose: prijsdruk lammeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.