Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka’s 5 tot 10 euro duurder in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren verliep dinsdagochtend in Purmerend weer wat vlotter. De prijs steeg over bijna de gehele linie met 5 tot 10 euro per kalf.

Door een redelijk klein aanbod van kalveren met 50 procent Belgisch Blauw werden deze dieren goed verkocht en steeg de prijs met 10 euro. Een stierkalf extra kwaliteit met 50 procent Belgisch Blauw brengt maximaal 315 euro op. Vorig jaar lag de prijs van eenzelfde kalf nog op 330 euro. Vaarsjes met 50 procent Belgisch Blauw van extra kwaliteit kosten maximaal 200 euro per stuk en zijn daarmee 15 euro goedkoper dan vorig jaar.

Zwart- en bruinbonte stiertjes stegen 5 euro in prijs. Zwart- en bruinbonte vaarskalveren noteren stabiel. Een stierkalf zwartbont extra kwaliteit brengt maximaal 95 euro per stuk op. Dit is €37,50 minder dan vorig jaar.

Een stabiele prijs lijkt de komende weken het hoogst haalbare. Handelaren verwachten dat de prijzen van de nuchtere kalveren in de komende weken weer onder druk komen te staan. De kalveren die nu opgezet worden zijn in de zomerperiode rijp voor de slacht. En dit is niet de beste periode voor de verkoop van het kalfsvlees. Daarnaast is de animo om de stallen net voor of tijdens de feestdagen vol te zetten ook niet zo groot.

Prognose: prijs staat onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.