Rundveehouderij

Achtergrond 1531 x bekeken 1 reactie

Hooi en stro al iets duurder

De vraag naar ruwvoer neemt toe. Daardoor zijn graszaadhooi en gerstestro iets in prijs verhoogd. De maiskuilen liggen vol, de afdekkingsproducten worden daardoor wat minder gevraagd.

De meeste uitslagen van de maiskwaliteit moeten nog wel komen, maar zijn naar verwachting sterk wisselend. De eerste indrukken wijzen op een gemiddeld wat lager zetmeelgehalte dan vorig seizoen. Zeker is in ieder geval een minder beschikbaar volume. Gekuilde snijmais van de oude oogst is er niet meer. Aardappelproducten zijn goed verkrijgbaar. Momenteel is er in het zuiden van het land meer aanbod. De fritesfabrieken draaien er op volle kracht. Voor aardappelsnippers, stevig geprijsd, lijkt er wat lucht te komen aan het prijzenfront. Met een blik wat verder vooruit gericht ziet het er voor de snippers echter niet naar uit dat er overschot staat aan te komen. Dat geldt ook voor andere reststroom uit de industrieën. De feestdagen in december vallen namelijk zodanig dat er gebroken weken ontstaan in de productie.

Perspulp ging in de voorverkoop in mei en juni al zo vlot van de hand dat een verkoopstop werd ingelast gezien de toen al verwachte matige productie. Na de snelle verkoop in oktober is de Nederlandse (Cosun-)perspulp dan ook al uitverkocht. Er is nog een klein volume uit Duitsland geïmporteerde pulp verkrijgbaar, à €2,40 per procent droge stof.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • wvb

    oude mais is er nog steeds te koop.

Of registreer je om te kunnen reageren.