Rundveehouderij

Achtergrond

Aanvoer en prijs stijgen in Bunnik

De aanvoer van slachtkoeien lag maandagochtend in Bunnik met 117 dieren 36 stuks hoger dan een week geleden. Toch kon de prijs vanaf de R-kwaliteit tot en met de worstkoeien met een dubbeltje omhoog.

Vorige week verliep de handel in Leeuwarden een stuk vlotter dan in de voorgaande weken. Handelaren hadden maandag dan ook de hoop dat de prijs gelijk kon blijven met de flinke aanvoer. Tegen verwachting in hadden de kopers meer interesse en was er redelijk wat handel.

Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €2,80 per kilo op. Dit is 50 cent minder dan in dezelfde periode vorig jaar en 75 cent minder dan begin juli. Worstkoeien eerste kwaliteit zijn met maximaal €2,15 per kilo ook 50 cent goedkoper dan vorig jaar. Het verschil met juli is 70 cent per kilo.

Hoewel de prijs in Bunnik stijgt, zijn er geen berichten dat slachterijen hun prijs voor de koeien deze week verhogen. Door de grote hoeveelheden ingevroren voorvlees is een stabiele prijs momenteel het hoogst haalbare. De aanvoer van koeien moet dan niet ineens weer flink stijgen. Als de voorraden ingevroren vlees de komende maanden een beetje weggewerkt worden, kan de handel zich in het voorjaar zich weer herstellen.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.