Rundveehouderij

Achtergrond

Zeer rustige handel in slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is maandagochtend erg rustig verlopen in Bunnik. De prijs bleef nagenoeg stabiel, alleen de worstkoeien eerste kwaliteit daalden 5 cent in prijs.

De aanvoer was met 82 dieren nagenoeg gelijk aan vorige week.
In verband met het Offerfeest waren er minder kopers voor de runderen aanwezig. Dit islamitische feest vindt plaats van 15 tot 17 oktober. Vooral de kleinere slachterijen slachten in deze drie dagen veel schapen en lammeren en hebben de slachthuizen in veel gevallen al klaargemaakt. Het slachten van runderen komt daardoor even stil te liggen.
Handelaren verwachten deze week een flinke aanvoer van slachtkoeien. Door het natte weer wordt veel vee weer uit de weides gehaald en opgestald. Dit is voor veel melkveehouders een moment om koeien te selecteren voor de slacht. Als de aanvoer flink stijgt kan de prijs van de magere koeien nog wat verder onder druk komen te staan. Blijft de aanvoer op dit niveau dan kan de prijs stabiel blijven, de druk op de prijs zal echter niet snel voorbij zijn.
De luxe vleeskoeien hebben vooralsnog geen last van een tegenvallende vraag naar vlees. Het aanbod is erg krap en de prijs blijft stabiel op een hoog niveau.
Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.