Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Spotmarkt toont laatste weken stabiliteit

De spotmarkt toont zich ondanks het hoge niveau erg rustig. De handel heeft elkaar kunnen spreken op de Anuga-beurs in Berlijn en afspraken zijn gemaakt.

Deze week is er een kleine opleving in de melkpoederprijzen. De voorraden zijn niet groot, maar er is aan de andere kant ook weinig vraag naar melk, gezien de grote aanvoer van melk op dit moment bij de fabrieken binnenkomt van de vaste leveranciers. Dat drukt dat juist de vraag naar vrije melk weer iets.

Overigens wordt in heel Europa goed gemolken. De verwachtingen bij de melkcoöperaties zijn goed en dat vertaalt zich in opnieuw iets hogere prijzen die verwacht worden voor boerderijmelk voor oktober in Europa. De prijs lift vooral mee op de goede positie, prijzen en export van kaas. De Nederlandse noteringen van boter is deze week onveranderd. Boter is al sinds juli prijsvast. Ook weipoeder is deze week onveranderd al heeft die de voorgaande laatste weken wel een kleine prijsdaling moeten accepteren. De noteringen van mageremelkpoeder zijn ook sinds de laatste vijf à zes weken iets gedaald en zijn nu terug op het niveau dat al in april van dit jaar gold.

Deze week is er een inspectie van de Russische delegatie gaande, waardoor verwerkers even terughoudend zijn met ontvangen van andere RMO-wagens.

Al met al zijn de verschuivingen in de spotmelkprijs marginaal en lijkt die voor deze week uit te komen op een boerderijprijs van 45,5 cent per kilo melk. Dat betekent dat de spotmelkprijs een zeer stabiele tendens heeft die al een flink aantal weken rondom de prijs van deze week blijft cirkelen.

Prognose: spotmelkprijs stabiel.

Laatste reacties

  • koestal

    zullen de Russen in eigen land de controles net zo goed hebben als in Nederland ?

  • Jaap39

    Wellicht, maar onderschat ze niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.