Rundveehouderij

Achtergrond 1073 x bekeken

Prijs slachtkoeien daalt verder

De handel is maandagochtend zeer rustig verlopen in Bunnik. Er was weinig animo om koeien te kopen waardoor de prijs van de slachtkoeien weer is gedaald.

De aanvoer in Bunnik ligt al een paar weken net boven de tachtig dieren. Het lijkt daardoor rustig met de aanvoer van slachtkoeien. Niets is minder waar, slachterijen krijgen rechtstreeks volop koeien aangeleverd, in sommige gevallen zelfs meer dan er op één dag geslacht kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat kopers van koeien op de markt terughoudend zijn, er zijn immers zat slachtkoeien.
De prijs van de R-kwaliteit tot worstkoeien tweede kwaliteit is maandag gedaald. Bij een aantal categorieën daalde de minimumprijs en bij andere de maximale prijs. De prijs van de O-kwaliteit koeien daalt met 5 cent per kilo naar maximaal €2,90.
Handelaren vrezen dat de komende weken meer koeien beschikbaar komen voor de slacht. Het regenachtige weer zorgt ervoor dat de koeien weer volledig op stal gaan. Dit is vaak een selectiemoment voor de melkveehouders. Als er hierdoor meer koeien beschikbaar komen zal de prijs van slachtkoeien nog wat dalen. De vleesafzet verloopt te slecht om meer vlees voor hetzelfde geld af te kunnen zetten.
Prognose: stabiel tot dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.