Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien daalt verder

De prijs van slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden verder gedaald. Er ging er 5 cent van de prijs af, met uitzondering van de U- en P-kwaliteit, deze dieren noteren stabiel.

De handel verliep erg lauw, kopers willen duidelijk minder geven en zijn niet erg happig om veel koeien mee naar huis te nemen. Door de viering van de eenwording in Duitsland zijn de slachterijen daar gesloten. Hierdoor waren er weinig Duitse kopers aanwezig. De afwezigheid van deze kopers was echter niet de oorzaak van de prijsdaling, in Duitsland staan de prijzen van slachtkoeien ook flink onder druk.

Opvallend is dat de prijs van de P-kwaliteit koeien stabiel noteert, deze koeien zijn namelijk het moeilijkst te verkopen op dit moment. Het vlees van deze dieren wordt voornamelijk gebruikt als snippervlees en de prijs van dat vlees staat het meest onder druk.

Door de moeizame vleesverkoop en de prijsdruk in de ons omringende landen zal de prijs van de Nederlandse slachtkoe onder druk blijven staan.

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.