Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs nuchtere kalveren stabiel

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend in Purmerend redelijk goed verlopen. De notering blijft stabiel, maar sommige handelaren waren iets positiever zij kregen 1 à 2 euro meer per kalf.

De stemming bij mesters van blanke kalveren en rosékalveren is positief. De prijzen van het vlees zijn wat gestegen en de kostprijs wordt weer behaald. De kalveren die nu opgezet worden zijn dan in de goede periode net voor Pasen slachtrijp. Mesters hebben in het afgelopen jaar echter zoveel verloren op het mesten van de kalveren dat er bij de inkoop van nuka’s nog voorzichtig wordt ingezet.

Het aanbod van nuchtere kalveren is iets gedaald. Dat zorgt ervoor dat, in combinatie met de iets positievere stemming onder mesters van jong rosé en blankvleeskalveren, de prijs de komende weken stabiel kan blijven.

Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit kost maximaal 75 euro, dit is 85 euro minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.