Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Nuka’s makkelijker en iets duurder verkocht

De prijs van de zwaardere kalveren is dinsdagochtend gestegen op de veemarkt Purmerend. De notering laat een stijging zien tot maximaal 15 euro per kalf. De prijs voor magere kalveren bleef gelijk.

De prijsstijging is deels een correctie van de prijs die de laatste tijd wat achterliep op de notering van de NBHV. De werkelijke prijsstijging ligt op zo'n 5 euro per dier.

Hoewel de aanvoer van kalveren groter is dan een week geleden werden de kalveren gemakkelijker verkocht. Veel kalverhouders draaien weer quitte met het mesten van de kalveren. Daarnaast zijn de kalveren die nu opgezet worden in de goede periode slachtrijp. Hierdoor is de vraag naar kalveren iets groter en kan de prijs die in de afgelopen periode op een erg laag niveau lag weer wat stijgen.
Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit kost maximaal 85 euro per stuk. Vorig jaar lag de prijs van eenzelfde kalf nog op 120 euro. Een stierkalf met 50 procent Belgisch Blauw kost maximaal 295 euro, dit was vorig jaar nog 315 euro.
Verwacht wordt dat de prijs van de nuchtere kalveren de komende weken stabiel blijft. Het aanbod is ruim en de kopers blijven voorzichtig met het kopen van de kalveren. De mesters hebben immers flink verlies gedraaid in het afgelopen jaar en dit moet toch ergens goed gemaakt worden.
Prognose: stabiele prijs.

Laatste reacties

  • j.r.j.porsius1

    Waar zijn de markt noteringen gebleven, ik kan ze nergens meer vinden!

  • marjanschaftenaar

    Het klopt dat de marktmonitor niet meer op de website staat. In plaats hiervan hebben we 'Op Maat'. Een dashboard waarop jij precies aan kan geven welke marktinformatie voor jou relevant is. Voor Op Maat moet je wel inloggen mét het abonnementsnummer. Op Maat staat helemaal bovenaan de pagina, naast Home, Connect en Shop. Voor het gemak nog even de link: <>

    Mocht je verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Of registreer je om te kunnen reageren.