Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Notering gelijk, prijs daalt iets

De notering van nuchtere kalveren in Purmerend is dinsdagochtend stabiel gebleven. De verkoopprijs van de kalveren lag echter wel wat lager dan die van vorige week.

De notering van de nuka's in Purmerend lag al een paar weken lager dan de notering van de NBHV en die van Leeuwarden. Om het prijsverschil niet verder op te laten lopen heeft de noteringscommissie besloten om de notering gelijk te houden.
Bij de start van de markt probeerden de kopers de prijs met 10 euro te laten dalen. Daardoor verliep de handel erg rustig. Uiteindelijk werden de zwartbonte stierkalveren van extra kwaliteit moeizaam prijshoudend verkocht. De overige kalveren daalden €2,50 tot 5 euro in prijs, waarbij de magere kalveren het meest in prijs daalden.
Magere kalveren zijn nog steeds erg moeizaam te verkopen. Mesters willen deze kalveren, die extra zorg nodig hebben, nog steeds niet graag meenemen. Omdat de kalveren in koppeltjes verkocht worden heeft de samenstelling van de koppel veel invloed op de prijs. Staan er wat meer 'gewone' en magere kalfjes in de koppel dan daalt de prijs van de zwaardere kalveren mee.
Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit kost 65 tot 85 euro per stuk. Vorig jaar bracht eenzelfde kalf nog €117,50 per stuk op.
Prognose: stabiele prijs.

Eén reactie

  • kschouten

    Uit dit verhaal blijkt weer dat de betere kalveren omdat ze in groepen verkocht worden altijd onderbetaald worden in het voordeel van de kleinere kalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.