Rundveehouderij

Achtergrond

Meer vraag naar ramlammeren voor Offerfeest

De schapenmarkt Leeuwarden heeft maandagochtend plaatsgevonden in plaats van op de gebruikelijke dinsdagochtend. Dit in verband met het Offerfeest dat dinsdag van start is gegaan.

De handel bestond maandag alleen uit ramlammeren. De vraag naar deze dieren voor het Offerfeest was groot. Ooilammeren en slachtschapen werden niet gevraagd en bleven zodoende thuis. Alle 1.204 ramlammeren waren bedoeld voor de export naar België en werden opgekocht door één koper.
De vraag naar ramlammeren leek dit jaar groter te zijn dan vorig jaar. Zelfs op maandag kwamen er nog de nodige bestellingen voor het Offerfeest lammeren binnen. Handelaren zijn dan ook optimistisch over de prijs voor volgende week. Veel van de lammeren zijn verkocht en hangen daardoor niet meer boven de markt. Normaliter daalt de prijs van de lammeren na het offerfeest. Dit jaar blijft de prijs naar verwachting stabiel.
Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.