Rundveehouderij

Achtergrond

Handelaren houden prijs nuka's met moeite overeind

De prijs van nuchtere kalveren blijft deze week gelijk bij de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV). Sommige handelaren kregen wel 5 tot 10 euro minder voor de dieren van kalfsvleesintegraties.

Die willen de prijzen drukken , omdat de prijsstijging van kalfsvlees stagneert. Daardoor is de productie van dat vlees nog niet winstgevend is. Meestal trekt de opbrengst van kalfsvlees na 11 november aan. De markt Purmerend noteerde afgelopen dinsdag dan ook 5 euro lager voor de meeste kwaliteiten zwart- en roodbonte stierkalveren. Alleen de prijs van derde kwaliteit bleef gelijk. De NBHV noteert voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit 70 tot 90 euro per stuk. Dat is 35 euro minder dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.